رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي افزود: اين مسجد داراي طاق و گنبدهايي روي پايه هاي سنگي است و بر سرستونهاي مقرنس کاري و قطاربندي شده استوار است.
وي اظهار داشت: گنبد به فرم عرقچين روي طاقها کار شده و ايوان مسجد در جنوب آن واقع است. همچنين رديف شمالي و غربي گنبدهاي مسجد به صورت نيم طبقه براي استفاده بانوان با طاق کليل مسقف شده است.
تراب محمدي به ويژگيهاي خاص اين اثر اشاره کرد و تصريح کرد : از نکات قابل توجه مسجد، محراب زيبا با متن و حواشي است حاشيه فوقاني محراب به لفظ جلاله الله و اسامي 5 تن آل عبا مزين شده و در متن آن نام باني مسجد
«اسکندرخان بن مرحمت و غفران پناه، محمدصادق خان ابن حسين قلي خان چهار ايماق شقاقي» و زمان سلطنت محمد شاه قاجار ذکر شده است.
تزئين حاشيه محراب هم با شعري عرفاني صورت گرفته و بيت «خوش منزل با صفاست اينجا /گويا نظر خداست اينجا» به شکل زيبايي محراب را زينت داده است.
محمدي در خاتمه گفت: يکي ديگر از ويژگيهاي اين مسجد، زيرفضاي مسجد است و چشمه اي که 2 متر پايين تر از کف حياط جاري است و به حوضخانه مسجد ميريزد.
مسجدجامع هشترود با شماره 1860 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده وبي ترديد پس از تکميل مرمت و آزادسازي فضاي اطراف، زيبايي و شکوه گذشته خود را بازخواهد يافت./106
انتهای پیام/